06 30 38 74 03 info@hspchristen.nl

Welvaart is voor veel mensen belangrijker dan welzijn. We werken vele uren per dag om te zorgen dat we goed rond kunnen komen. Daarnaast nog wat extra uren werken om te sparen en om wat luxer te leven. Je kent het wel als je op een verjaardag bent. Als eerste krijg je de vraag: ‘alles goed’ of ‘ben je druk?’ Vreemd toch, want nooit is alles goed toch? En stel je eens voor dat je niet druk bent, tjonge! We moeten altijd maar druk zijn volgens de maatstaven en als je niet druk bent hoor je er niet echt bij. We hollen als het ware achter ons geld aan. Geld is dus een serieuze motor om een burn-out te ontwikkelen!

 Het is beter om jezelf af te vragen; doe ik wat ik doe met hart en ziel? Zorg ik tijdens en na mijn werk goed voor mezelf? Neem ik genoeg rust en doe ik dingen die mij echt ontspannen? Dat zijn hele normale dingen om eens goed over na te denken. Naast geld is perfectionisme ook een grote stressbron. Je wilt alles perfect doen en in zo min mogelijk tijd. Als het dan niet perfect is, wat het trouwens nooit is, krijg je een gevoel van falen, wat nog meer druk en stress geeft. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

 Als je je eigen welzijn en niet je welvaart voorop stelt, zal je merken dat je veel meer rust in je lijf krijgt. Je zal zien dat je gaat ontdekken waar je meer winst uit je leven kan halen. Iedereen kan iedere dag meerdere momenten voor zichzelf inplannen, hoe druk je ook bent. Zo pak je iedere dag een beetje vakantie! 

Oefening: 

  • Probeer vandaag eens zoveel mogelijk in het NU te leven. Je kan namelijk alleen dingen in het NU/HEDEN veranderen! Hoe sta je er nu bij? Ben je rustig van binnen? Is je ademhaling rustig? Kan je NU iets aanpassen waardoor je minder onrust ervaart?

 Je zal zien dat je zelf veel kan doen aan je eigen gezondheid. Bewuster leven in het NU geeft je inzicht.

 Het kan ook heel goed zijn dat je niet goed meer kunt ontspannen door al de stress in je lijf. Dan is het raadzaam om eens een professionele massagebehandeling te ondergaan. Een goede diepte massage geeft het lichaam de kans om weer te leren ontspannen. Op die manier kan het zeer goed bijdrage aan minder ‘pijntjes’, meer energie, minder stress, etc.