06 30 38 74 03 info@hspchristen.nl

Mental Coaching

 

 

Mental Coaching geeft controle over uw gedachten

Mental Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding en legt de nadruk op het beïnvloeden van gedachteprocessen en het ontwikkelen van een positieve mindset. Kort samengevat zijn de coaching sessies erop gericht om u te helpen met het onder controle krijgen van uw leven. Door de gedachtes de baas te worden heeft u meer invloed over uw lichaam. 

Wanneer de balans tussen fysieke en mentale gesteldheid niet in evenwicht is, ontstaan er stressgerelateerde klachten. Onze coaching sessies kunnen resulteren in minder van deze klachten. In de sessies proberen we tevens de negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten om zo te zorgen voor meer balans in uw leven. 

Onze coaching sessies zijn to the point, vanuit de persoon zelf, oplossingsgericht en met een vleugje humor.

Wanneer kiezen voor Mental Coaching?  

Mental coaching kan zeer nuttig zijn in diverse situaties. Het doel van mental coaching is om persoonlijke groei te bereiken. Door een coach heeft u een stok achter de deur en een vertrouwenspersoon waarmee u samen kunt werken aan uw persoonlijke groei. Afspraken worden samen gemaakt waardoor u geen excuses voor uzelf meer gaat maken. Een coachingsessie biedt u een veilige omgeving waarin u volledig kunt werken aan uw persoonlijke doelen. 

 In onder andere de volgende situaties is mental coaching aan te bevelen:

N

Wanneer u een laag zelfbeeld heeft en/of weinig zelfvertrouwen ervaart.

N

Wanneer u grenzen wilt leren aangeven.

N

Wanneer u de stress in uw leven wilt verminderen.

N

Wanneer u beter wilt leren omgaan met emoties en gevoelens.

N

Wanneer u uw communicatieve vaardigheden wilt verbeteren.

N

Wanneer u uw persoonlijke effectiviteit wilt vergroten.

N

Wanneer u wilt werken aan uw assertiviteit.

Wat is Mental Coaching en wat levert het op? 

Bij mental coaching draait het erom uw levensgeluk op alle gebieden te vergroten door uw leven (beter) onder controle te krijgen. Het kan helpen bij specifieke problemen maar ook wanneer u enkel voelt dat u meer sturing nodig heeft in het leven. Investeren in mental coaching is een investering in uw persoonlijke ontwikkeling en de toekomst van uzelf en anderen. Clienten die u zijn voorgegaan ervaren meer rust, succes, geluk, balans en betere relaties. Tevens ervaren zij meer vrijheid in het leven omdat ze hebben geleerd de juiste keuzes te maken. 

In de coaching sessies gaan we dieper in op uw persoonlijke problemen en doelen. In de sessies gaan we dieper in op alle aspecten die in de weg zitten om uw doelen te bereiken. Als coach hanteer ik een neutrale houding en werken we aan een vertrouwensband in een veilige omgeving. Aan het eind van iedere sessie formuleren we samen heldere, haalbare en effectieve stappen die uw verder helpen!

Naast mental coaching bieden wij onder andere ook coaching bij HSP of hulp bij het leren omgaan met emoties. Advies nodig om te kijken wat het beste past bij uw persoonlijke situatie? Neem gerust even contact op voor een gratis en vrijblijvend advies. 

Kennismaken? 

Mijn naam is Fred de Bree, in 2009 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf. Voordat ik in 2009 voor mezelf begon, heb ik in Barneveld gewerkt als activiteiten-begeleider van mensen met een handicap en mensen met een psychiatrische achtergrond. Daarna heb ik in Ede een dagbestedingscentrum opgezet voor jongeren met een gedragsstoornis. Dat werk heeft mij altijd zeer geboeid en geïnspireerd. Onze begeleiding is to the point, vanuit de persoon zelf en met een vleugje humor. 

Het lijkt mij erg leuk om kennis met u te maken om te bespreken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Uiteraard is mijn doel om samen met u naar de mogelijkheden te kijken om overprikkeling en (werk) stress te reduceren. Zo zullen wij er alles aan doen om dit doel te behalen waardoor u weer effectief leert voelen wat goed voor u is. Hopelijk tot gauw!