06 30 38 74 03 info@hspchristen.nl

Leer omgaan met emoties

 

 

Beheers uw emoties

Omgaan met emoties valt niet altijd mee, sommige mensen hebben hier nou eenmaal meer moeite mee dan anderen. U voelt zich misschien raar of anders omdat u minder goed kunt omgaan met emoties. Juist voor hooggevoelige (HSP) personen is dit extra lastig. U bent écht niet de enige, in onze praktijk helpen wij dagelijks mensen zoals u. Wel zijn wij ervan overtuigd dat eenzelfde aanpak niet voor iedereen werkt. Door met u in gesprek te gaan bepalen wij de beste behandeling voor u als persoon. 

Onze begeleiding is to the point, vanuit de persoon zelf, oplossingsgericht en met een vleugje humor.

Welke emoties bestaan er? 

Mensen hebben 6 basis emoties, dit zijn de primaire emoties van de mens. Een combinatie van de basis emoties kan leiden tot andere emoties zoals spijt, jaloezie, trots of opgewektheid. 

E

Vreugde

E

Woede

E

Afschuw

E

Verdriet

E

Angst

E

Verbazing

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Door onze jarenlange ervaring op gebied van emoties en HSP, kunnen wij u op professioneel niveau helpen bij het leren omgaan met emoties. Iedereen heeft een persoonlijke aanpak nodig, immers iemand met boze emoties kan niet hetzelfde worden behandeld als iemand met verdrietige emoties. Iemand met een depressie vergt hele andere hulp dan iemand die angstig is voor bijvoorbeeld de toekomst.

Iemand kan emoties blokkeren of juist emoties van anderen betrekken op zichzelf. Wat wij leren is dat u kunt omgaan met emoties om zo uw emoties in balans te krijgen. Ons doel is om te zorgen dat u uw emoties beheerst wat meer levensvreugde geeft. Hierdoor ervaart u nieuwe positieve energie en kunnen symptomen van stress op de achtergrond raken. Het is niet eenvoudig maar wel mogelijk. Door onze gerichte aanpak, specifiek passend bij u, blijkt onze hulp in de praktijk zeer effectief. 

Tip: lees ook eens onze blog, waarin wij veel interessante informatie delen over dit onderwerp.

Kennismaken? 

Mijn naam is Fred de Bree, in 2009 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf. Voordat ik in 2009 voor mezelf begon, heb ik in Barneveld gewerkt als activiteiten-begeleider van mensen met een handicap en mensen met een psychiatrische achtergrond. Daarna heb ik in Ede een dagbestedingscentrum opgezet voor jongeren met een gedragsstoornis. Dat werk heeft mij altijd zeer geboeid en geïnspireerd. Onze begeleiding is to the point, vanuit de persoon zelf en met een vleugje humor. 

Het lijkt mij erg leuk om kennis met u te maken om te bespreken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Uiteraard is mijn doel om samen met u naar de mogelijkheden te kijken om overprikkeling en (werk) stress te reduceren. Zo zullen wij er alles aan doen om dit doel te behalen waardoor u weer effectief leert voelen wat goed voor u is. Hopelijk tot gauw!