06 30 38 74 03 info@hspchristen.nl

Coaching bij HSP

Hooggevoeligheid/hoogsensitiviteit 

Bent u hoogsensitief of hooggevoelig? Heeftt u een sterk inlevingsvermogen en bent u in hoge mate sensitief? Weet u wat de kenmerken zijn? Op onze website leest u er alles over. HSP Christen Coach biedt coaching aan op maat.

Onze begeleiding is to the point, vanuit de persoon zelf, oplossingsgericht en met een vleugje humor.

Bent u hooggevoelig? 

Circa 15-20% van de bevolking is hooggevoelig of hoogsensitief. Hoogsensitieve personen (HSP) hebben een gevoelig zenuwstelsel en een relatief open energieveld. Prikkels komen daardoor vaak extra binnen. Zo voelen hooggevoelige mensen zich vaak anders.

Hooggevoelige personen herkennen vaak onderstaande stoorzenders: 

E

Bepaalde geluiden

Een achtergrond geluid wat door anderen niet wordt opgemerkt, waarvan een ander geen last heeft, kan voor hooggevoelige mensen heel irritant en afleidend zijn.

E

Gedrag van mensen

Hooggevoelige mensen zijn gemakkelijk te beïnvloeden en betrekken vaak emoties van anderen op zichzelf. Tevens ervaren ze sneller stemmingswisselingen en hebben zij een gevoeligheid voor verslavingen en depressies. 

E

Sfeer en stemmingen

Hooggevoelige mensen voelen vaak direct aan of de sfeer in een ruimte gespannen of uitnodigend is. Zij kunnen zich tevens zeer goed inleven in een ander. 

E

Emoties

Hooggevoelige mensen ervaren spanning bij het omgaan met emoties van zichzelf en vinden het lastig als anderen hevige emoties uiten. Gewelddadige of treurige films kunnen hen zeer ernstig raken. 

Wat kunnen wij voor u betekenen? 

Ca. 1 op de 5 mensen hebben een zenuwstelsel dat gevoeliger is voor overprikkeling, dan de gemiddelde mens. Het is een aangeboren gevoeligheid die leidt tot een meer verfijnde waarneming van prikkels. Helaas is dat voor veel mensen iets vaags en wordt het al snel gezien als een aandoening. Het wordt snel gezien als een negatief iets, omdat anderen vinden, dat je je aanstelt in veel situaties.

Als je gevoeliger bent dan een ander, heb je nu eenmaal meer last van prikkels. Je krijgt veel prikkels binnen van: tv, computer, smartphone, Social Media, andere mensen en de drukke wereld om je heen. Dit alles komt omdat je zintuigen meer genuanceerd zijn; horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Hierdoor kan je intens genieten, maar ook intens lijden! Alles komt harder binnen waardoor de verwerking van het hele proces meer tijd kost dan gemiddeld. Dit veroorzaakt soms meer (werk)stress; met alle gevolgen van dien.

Door het bewust zijn en accepteren van de eigen hooggevoeligheid kan deze echter van een valkuil en een last, tot een kwaliteit en een gave worden. Hiertoe is het onder andere belangrijk om goed te leren letten op uw gedachtepatroon, grenzen te stellen, de innerlijke kracht te versterken en een juiste balans te vinden tussen activiteit en rust.

Kennismaken? 

Mijn naam is Fred de Bree, in 2009 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf. Voordat ik in 2009 voor mezelf begon, heb ik in Barneveld gewerkt als activiteiten-begeleider van mensen met een handicap en mensen met een psychiatrische achtergrond. Daarna heb ik in Ede een dagbestedingscentrum opgezet voor jongeren met een gedragsstoornis. Dat werk heeft mij altijd zeer geboeid en geïnspireerd. Onze begeleiding is to the point, vanuit de persoon zelf en met een vleugje humor. 

Het lijkt mij erg leuk om kennis met u te maken om te bespreken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Uiteraard is mijn doel om samen met u naar de mogelijkheden te kijken om overprikkeling en (werk) stress te reduceren. Zo zullen wij er alles aan doen om dit doel te behalen waardoor u weer effectief leert voelen wat goed voor u is. Hopelijk tot gauw!