06 30 38 74 03 info@hspchristen.nl

Ademen als medicijn

 

 

Ademtherapie volgens de Energy Control methode

Voor de meeste mensen is ademen iets heel vanzelfsprekends. Toch kan ontspannen ademhalen voor sommigen veel moeite kosten. Emoties en spanningen zijn vaak direct van invloed op het ademhalingsproces en daarmee op de gemoedstoestand. Denk maar aan hyperventilatie of angst- en paniek stoornissen. Een chronisch ontregelde ademhaling kan bovendien leiden tot allerlei onverklaarbare lichamelijke klachten. 

Adem- en ontspanningstraining is meer dan alleen ademtherapie en ontspanningstherapie. Het gaat om het helpen herstellen van een natuurlijke- en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is. Binnen onze praktijk bieden wij verschillende methodes aan, waarbij wij op basis van uw wensen en klachten begeleiding op maat geven. Wij geloven niet in één behandeling die voor iedereen werkt, dit moet per persoon worden bekeken. Onze training is bovendien zeer goed onderbouwd.

De begeleiding zal met professioneel apparatuur van Energy Control gegeven worden. Op die manier wordt het inzichtelijk hoe uw gestel is, hoe u ademt en wat de beste aanpak is om fit en vitaal ouder te worden. 

Onze begeleiding is to the point, vanuit de persoon zelf, oplossingsgericht en met een vleugje humor.

Wat is ademtherapie? 

De begeleiding is gericht is op het bewust en correct gebruiken van ademhaling en ontspanning. De therapie wordt gebruikt als ontspanningstherapie met als doel het opnieuw leren ontspannen en rustig te blijven in stressvolle situaties. Wij ondersteunen u in het proces van het loslaten van emoties door coaching, ademtechnieken, concrete oefeningen en bewustwording. Hierdoor leert u uiteindelijk om weer natuurlijk te ademen. 

Onze ademtherapie is niet ‘zweverig’ en is wetenschappelijk onderbouwd. Ademtherapie is voor velen hét antwoord op een onrustig gevoel. Met ontspanningstraining wordt u zich bewust van de spanningen die u voelt én leert u daarmee om te gaan. Door het combineren van deze methodes, leert u de spanning zelf te regelen: via bewustwording, aandacht, houding, beweging en ademhaling. Daarmee ontdekt u, of een probleem samenhangt met een onnodig verhoogde spanning. U leert deze te verminderen, waardoor u later zelf uw klachten kunt laten verdwijnen.

Wanneer ademtherapie?

De begeleiding is zeer effectief gebleken bij verschillende klachten. In onze praktijk hebben wij ons gespecialiseerd in adem- en ontspanningstraining en wij bieden deze dienst op professioneel niveau aan.

Wij raden onder andere bij onderstaande doelen/klachten Ademtherapie aan:

N

(Werk) stress verminderen

N

Mentale weerbaarheid vergroten

N

Emotionele balans vergroten

N

Bij onverklaarbare lichamelijke klachten

N

Beter kunnen concentreren

N

Slaapproblemen verminderen

Kennismaken? 

Mijn naam is Fred de Bree, in 2009 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf. Voordat ik in 2009 voor mezelf begon, heb ik in Barneveld gewerkt als activiteiten-begeleider van mensen met een handicap en mensen met een psychiatrische achtergrond. Daarna heb ik in Ede een dagbestedingscentrum opgezet voor jongeren met een gedragsstoornis. Dat werk heeft mij altijd zeer geboeid en geïnspireerd. Onze begeleiding is to the point, vanuit de persoon zelf en met een vleugje humor. 

Het lijkt mij erg leuk om kennis met u te maken om te bespreken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Uiteraard is mijn doel om samen met u naar de mogelijkheden te kijken om overprikkeling en (werk) stress te reduceren. Zo zullen wij er alles aan doen om dit doel te behalen waardoor u weer effectief leert voelen wat goed voor u is. Hopelijk tot gauw!